Globus

Turqia ndalon të gjitha ngjarjet e komunitetit gay dhe lezbik në Ankara

914views

Zyrtarët turq kanë ndaluar të gjitha ngjarjet nga grupet e komunitetit LGBTI në kryeqytetin e vendit, Ankara.

Ndalimi hyri në fuqi të shtunën për një periudhë “të pacaktuar” dhe do të zbatohet për të gjitha shfaqjet e filmave LGBTI, teatro, panele dhe ekspozita.

Zyra e guvernatorit të Ankarasë njoftoi të dielën se ndalimi u bë për të mbrojtur “sigurinë publike”.

Ai tha se ngjarjet të tilla mund të shkaktojnë armiqësi mes grupeve të ndryshme dhe të rrezikojnë “shëndetin dhe moralin”, si dhe të drejtat dhe liritë e të tjerëve.

Sipas zyrës së guvernatorit disa grupe mund të provokohen nga ngjarjet e komunitetit LGBTI dhe mund të ndërmarrin veprime kundër pjesëmarrësve për shkak të “ndjeshmërive shoqërore”.

(Agjencitë)