Shoqëri

Turkmenistan, Pakistan…, stan, stan, stan: ç’do të thotë “stan” në emrat e këtyre vendeve? (video)

764views

A keni menduar ndonjëherë se çfarë do të thotë prapashtesa “stan” në emrat e shteteve?

Turkmenistan, Pakistan, Kazakstan … dhe shumë vende tjera mbajnë të njëjtën prapashtesë në emrat e tyre.

Përgjigja e shkurtër është se “stan” është fjalë perse për tokën.

Shikoni këtë video interesante që ofron një përgjigje të thjeshtë në këtë pyetje: