Kuriozitete

Teknologjia e prodhimit të parufmit te muslimanët

531views

Teknologjia e prodhimit të parufmit është ndryshuar dhe zhvilluar me kohë, për të cilën gjë muslimanët kanë dhënë një kontribut të vlefshëm.

Në shekullin e 8-të, kimisti musliman, Xhabir Ibn Hajan, ka zhvilluar një teknik të prodhimit të parfumeve duke përdoru, kështu, procesin e destilimit.

Zierja dhe avullimi i bimëve me aromë i ka mundësuar tubimin ujit dhe vajit aromatik.

Deri në këtë kohë, parfumet bëheshin duke përzier vajin me bimet e grira aromatike, mirëpo parfumet e tilla nuk kishin ndonjë intenzitet të fortë.

(Breziiri)