AktualiteteGlobus

Saudi: Tani edhe gratë mund të japin fetva

485views

Ky vendim historik u miratua me 107 vota dhe kështu përfundoi një traditë 45 vjeçare ku vetëm burrat mund të jepnin fetva. Gratë muftie mund të zgjidhen me një dekret mbretërorë.

Këshilli i Shuras miratoi propozimin e njërit nga anëtarët e tij, duke i bërë thirrje Komisionit të Përhershëm për fetva dhe hulumtime shkencore (organ i vetëm i autorizuar nga qeveria për dhënien e fetvave) të formoj një departament të veçantë për gratë.

Anëtaret e Këshillit majin e kaluar kërkuan që dhënia e fetvave të mos kufizohet vetëm tek burrat.

(Breziiri)