FragmenteShtojcë

Nexhip Fazil dhe studenti i zellshëm

593views

Një ditë shkrimtari i mirënjohur turk, Nexhip Fazil, po mbante një konferencë. Një student algjerian ngrihet dhe, duke i folur frëngjisht, e pyet:

“Përse Otomanët na kanë kolonizuar për vite me radhë? Përse vendi im u trajtua si të ishte një koloni?

Nexhip Fazili u përgjigj:

“Nëse me të vërtetë Otomanët do ta kishin kolonizuar Algjerinë, ti sot do të më flisje Turqisht, e jo FRËNGJISHT.”

FB: Roald Hysa

(Breziiri)