AktualiteteNacionale

Muslimanët e vërtetë nuk janë kundër kombit, atdheut dhe flamurit, ja pse…

887views

Ata shqiptarë muslimanë, që fenë e kanë në zemër dhe shpirt, asnjëherë nuk kanë qenë kundër vlerave dhe zakoneve të bukura kombëtare dhe tradicionale shqiptare. Përkundrazi, vetë dijetarët muslimanë kanë luajtur një rol kyç në vlerësimin e figurave kombëtare, pavarësisht besimit.

Për flamurin shqiptar, me shqipen dy krerësh, kanë rëndë dëshmor shumë muslimanë, mbase edhe shumë hoxhallarë. Për këtë flamur janë thurur vargje poetike, legjenda dhe janë shkruar libra, po nga vetë muslimanët.

Andaj, ata që duan që shqiptarët muslimanë t’i paraqesin se nuk i përkasin këtij kombi, apo se nuk kanë merita për të kontribuar për këtë komb, e kanë shumë gabim.

Për shqiptarët flamuri paraqet sintezën kombëtare të bashkimit të të gjithë shqiptarëve dhe këtë muslimanët shqiptarë kanë ditur ta respektojnë shumë mirë.

Mjafton t’i shikoni këto fotografi dhe të bindeni për të kundërtën e asaj që thonë islamofobikët:

(Breziiri)