Globus

Muhamed emri më i shpeshtë në Bruksel

719views

Sipas statistikave të publikuara nga Statbel, Zyra e Statistikave të Belgjikës për vitin 2017, emri më i shpeshtë në Bruksel është Muhammed.

Rreth 13.313 njerëz quhen Mohamed, më pas vjen emri Jean me 7.409 njerëz, dhe përsëri emri Mohammed me 4.731 njerëz.

Gjë që do të thotë se 18.044 njerëz quhen Muhamed, vetëm se i shkruar ndryshe. 4.143 quhen Ahmed, derisa Fatime është emri i tretë më i popullarizuar tek vajzat e porsalindura në Bruksel. Vitin e kaluar kanë lindur 6.036 Fatime.
Ndër 10 emrat më të shpeshtë të foshnjave të sapolindura në Bruksel, 7 prej tyre janë muslimanë./islamgjakova/