AktualiteteGlobus

Muftiu saudian: Thirrjet për protesta janë thirrje të xhahilijetit

561views

Muftiu i lartë saudian, Abdulaziz Ali Shejh, në një deklaratë për kanalin saudian “MBC” tha se protestat e organizuara për me 15 shtator janë thirrje të xhahilijetit. Ai më tej shtoi: “Shoqëria jonë saudiane është shoqëri e mëshirshme dhe e cila ndihmohet mes vete, ajo është shoqëri e cila praktikon fenë e Allahut dhe ndjek sunetin e Pejgamberit, shoqëri e cila gëzon një qeveri të drejtë dhe që zbaton sheriatin.”

Krahas lavdrimeve që u bëri qeveritarëve Ali Shejh tha se Arabia Saudite është vend ku gëzojmë begati të mëdha dhe kjo u pengon ziliqarëve të cilët dëshirojnë ta bëjnë një vend të anarkisë dhe përçarjeve.

Ai gjithashtu tha: “Musliman dhe muslimane, dijeni se ato thirrje janë kundër teje, kundër sigurisë, fesë, akides dhe moralit tënd, ato thirrje janë thirrje të xhahilijetit. Duhet ta përkrahim shtetin tonë dhe atë që ai bën për të siguruar paqenë dhe stabilitetin.

Ai thirrjet për protesta i quajti edhe thirrje të gënjeshtarëve dhe përçarësve: “Në ato thirrje nuk ka asgjë të mirë dhe nuk ka asgjë të mirë edhe tek ata që bëjnë këto thirrje.”

Aktivistët opozitarë saudian të pakënaqur me situatën ekonomike dhe shoqërore në vend kanë bërë thirrje për protestat të xhumanë me 15 shtator. Protestat janë organizuar pas namazit të xhumasë.

(Breziiri)