AktualiteteGlobus

Ministria e Shëndetësisë së Turqisë u dërgon ndihma myslimanëve të Arakanit

481views

Ministria e Shëndetësisë së Turqisë do ti dërgoj ndihma materiale myslimanëve të Arakanit.

Ministria turke në fjalë ndihmon myslimanët e Arakanit me ndihma materiale që do të përdoren për furnizim me ujë të pastër.

Drejtoria e Përgjithshme e Shëndetit Publik i dorëzoi Agjencisë për Menaxhimin e Krizave dhe Gjendjeve Emergjente (AFAD) pranë Kryeministrisë ndihma materiale për furnizim me ujë të pastër të myslimanëve të Arakanit në vlerë 196 milionë lira turke.

Këto ndihma të dedikuara për dezinfektimin e puseve dhe depove të ujit do të përdoren për furnizim me ujë të pastër të myslimanëve të Arakanit.

Tableta të klorit dhe materiale tjera që përdoren për kurimin e sëmundjeve infektive me rrugë vektoriale do të dërgohen në Bangladesh nga ana e AFAD-it.