Kuriozitete

Libri i aftësive mjekësore

780views

Ali ibn Abbas El Majusi (Haly Abbas) është mjeku i njohur persian nga shekulli i 10. Ka punuar nëpër spitalet e Shirazit dhe Bagdadit dhe në oborrin e emirit buvehijan Fan Husrev i njohur si Adud Devlet.

Emiri ishte një përkrahës i madh dhe investoi me të madhe në zhvillimin e shkencës sidomos mjekësisë.

Duke iu falënderuar kësaj përkrahje El Majusi nëpërmjet punës dhe hulumtimeve të tij dha kontribut të madh në shkencën e mjekësisë.

(Breziiri)