Globus

Ka ndërruar jetë shejh Selman El-Aude

2.54Kviews

Sipas shkrimeve të Sharq News, mbrëmë gjatë rrugës për në spital ka ndërruar jetë dijetari dhe thirrësi i njohur saudian Shejh Selman El-Aude. Shkak i vdekjes thuhet të jetë sulmi në zemër.

El- Aude ka lindur në vitin 1956 dhe është nga dijetarët më të njohur saudian. Ka qenë edhe sekretarë gjeneral i Unionit të Dijetarëve muslimanë.

Selman El-Aude ka qenë në burg që para pesë muajve kur u burgos bashkë me shumë personalitete të njohura saudiane pas mosmarrëveshjeve mes Saudisë dhe Katarit.

Lajmi për vdekjen e tin  akoma nuk eshte konfirmuar nga mediat tjera saudiane.

 

(Breziiri)