ShëndetiShtojcë

Hurma – një ushqim i mrekullueshëm

673views

Dobitë shëndetësore të hurmës janë të panumërt dhe është vështirë të numërohen. Do të përmendim vetëm ato më aktualet

Hurmat janë burim ideal i hekurit, vitaminës C dhe kaliumit. Kanë nivel të ulët të yndyrave, andaj janë të përshtatshme si ushqim dietal. Janë të pasura me fibra dhe për këtë stimulojnë punën ne zorrë dhe rregullojnë tretjen.

Hurmat u rekomandohen grave në fund të shtatzënisë si lehtësim për një lindje më të lehtë. Gjithashtu, hurmat janë zëvendësues ideal i ëmbëlsirave për fëmijë të cilët konsumojnë ushqim të fortë.

Muhamedi a.s. ka thënë: “Kush hanë në mëngjes 7 hurma të thata, atë ditë nuk mund ta dëmtoj magjia (sihri) dhe helmi. (Ebu Davudi).

(Breziiri)