AktualiteteGlobus

Diyaneti i Turqisë ndihmon myslimanët e Arakanit

486views

Fondacioni i Entit të Çështjeve Fetare të Turqisë (TDV) ka shpërndarë ndihma për 107 mijë e 600 myslimanë të Arakanit që nga 25 gushti i këtij viti, kur filloi fluksi i madh i migrimit për shkak të dhunës së ushtrisë së Mianmarit dhe budistëve radikalë.

Sipas deklaratës me shkrim të lëshuar nga TDV bëhet e ditur se fondacioni i ka intensifikuar aktivitetet humanitare në rajon që nga viti 2012, kur filloi dhuna ndaj myslimanëve të Arakanit.

Deri më sot, 26 mijë e 900 familjeve i janë ofruar ndihmë në vlerë prej 452 mijë euro në kuadër të aktiviteteve urgjente humanitare, thuhet më tej në deklaratë.

Në deklaratë theksohet se ekipet e TDV-së kanë ndihmuar edhe familjet, të cilat janë strehuar në zona kufitare të Bangladeshit pasi nuk kanë gjetur vend në kampe.