Fragmente

Dituria është fuqi

832views

“Ku ndryshon njeriu që di të lexoj, ka mbaruar fakultetin, doktoraturën, e tash nuk lexon më asgjë, nga njeriu që nuk di të lexoj? Vetëm nga ajo se i pari ka diplomë.” – Burke Hedges

Shkencërisht është vërtetuar mendja, truri dhe imagjinata më së tepërmi zhvillohen me lexim. Leximi për mendjen tonë paraqet atë që janë ushtrimet për trupin.
Për dallim prej shikimit të televizionit apo programeve të tjera online, leximi kërkon shkallë më të lartë të pjesëmarrjes së mendjes.
Prandaj, rifilloja leximit që sot, pa marrë parasysh se çfarë profesioni dhe titulli ke!

“I thuhet lexuesit të Kuranit, lexo dhe ngritu, lexo siç lexoje edhe në dynja sepse grada jote do të jetë deri në ajetin e fundit që do të lexosh”. (Hadith)

Përshtati: l.m.