Xhamia Selimije

Kulmi i arkitekturës klasike osmane u arrit në ndërtimin e xhamisë së sulltan Selimit II në Edirne, kryeqyteti i dytë i Perandorisë Osmane. Kjo xhami u projektua dhe u ndërtua nga kryearkitekti i perandorisë, Mimar…

Xhamia e kristaltë në Malajzi

Në parkun e Trashëgimisë Kulturore Islame, e vendosur në ishullin Wan Man në Malajzi, gjendet njëra nga xhamitë më të veçanta në botë. Është e veçantë, sepse është ndërtuar prej çeliku, xhami dhe kristali, andaj…

Historia e Xhamisë së dy Kibleve

Disa mendjelehtë (nga ithtarët e Librit) do të thonë: “Ç’i ktheu ata prej kiblës së tyre?” Thuaju: “Të Allahut janë Lindja dhe Perëndimi. Ai udhëzon kë të dojë në rrugën e drejtë”. (Kur’ani 2:142) Thuajse 18 muaj…