Shoqëri

Shoqëri

Gaboni – Përhapja e fesë islame në Gabon

Të dhëna statistikore(1): * Emri ndërkombëtar anglisht: Gabon. * Emri zyrtar: Gaboni. * Sistemi i qeverisjes: Republikë. * Sipërfaqja: 267,745 km2, * Numri i banorëve: 1.485.832 (2009). * Dendësia: 5.5 (banorë në 1 km2). * Feja: muslimanë 12%, të krishterë 73% (pasues të kishave të ndryshme), besime vendëse 10% dhe ateistë 5%. * Kryeqyteti: Librevil, që konsiderohet qyteti më i madh në vend. * Qytetet e tjera: Port Gentil, Masuku, Oyem dhe Moanda. * Grupet etnike: Bantu, Afrikanë, Fanxh, Ashire, Babunu, Batikë dhe Evropianë (Shumica e tyre francezë). * Gjuhët kryesore: Frëngjishtja (gjuhë zyrtare) dhe dialektet vendëse Bantu. * Njësia...