Personalitete

Personalitete

Ebu ‘ul-Muin Nesefi (rr. 438-508 / rr. 1046-1115)

Shkruan: Dr. Muammer Iskenderoglu Ebu ‘ul-Muin Mejmun ibn Muhammed lindi në Nesef rreth vitit 438 h./1046 dhe ndërroi jetë në qytetin e njëjtë në vitin 508 h./1115. Ai është një teolog i rëndësishëm në shkollën maturidite të Islamit sunit. Burimet klasike nuk japin informacione rreth jetës së tij. Ne e dimë që ai ka jetuar në Nesef, një qytet që dha një numër të madh dijetarësh. Gjyshi i tij ishte një teolog i famshëm, jurist, dhe sufi, i cili është raportuar të ketë shkruar një numër veprash. Ndonëse nuk ka informacion rreth jetës së tij, veprat kryesore të Nesefiut na...
1 2
Page 1 of 2