Trashëgimi

Muftini

“60 vjet të literaturës islame në gjuhën shqipe në Kosovë (1957- 2017)”

Organizuar nga Kryesia e Bashkësisë Islame të Republikës së Kosovës u mbajtur tryeza shkencore me titull “60 vjet të literaturës islame në gjuhën shqipe në Kosovë (1957- 2017)” Në këtë tryezë shkencore morën pjesë studiues e hulumtues shkencorë që trajtuan dhe analizuan botimet e BIRK-ut që nga viti 1957 e deri më sot. Hapja e tryezës u bë me disa ajete kuranore, që i lexoi këshilltari i Myftiut, Vedat ef. Sahiti. Këtë tryezë shkencore e nderoi pjesëmarrja e vetë Myftiut të Republikës së Kosovës, Naim ef. Tërnava, i cili bëri hapjen e punimeve të kësaj tryeze, duke falenderuar të gjithë...
Fragmente

Edukimi i fëmijëve

“Fëmijët e mësojnë buzëqeshen nga prindërit e tyre.” - Shinichi Suzuki Eksperti i mirënjohur në fushën e edukimit Abdurrahman El-Bani...
Fragmente

Koha kalon!

Ajo kurrë nuk ndalon për shkak të pakujdesisë sonë ndaj saj. Kalimi i kohës nënkupton humbje të mundësive, ndërsa humbja...
Fragmente

“Nuk e di…!

El-Kasim b. Muhamed, juristi (fakihu) i njohur i Medinës, ishte pyetur për një çështje, në të cilën ishte përgjigjur: “Nuk...
Trashëgimi

Lulëzimi indian

Akbari në mënyrë të veçantë insistonte në përkthimin e shkrimeve të shenjta indiane Veda dhe Upanishada dhe vetë studioi përmbajtjen...
Fragmente

Ji Falënderues!

Për të ndjerë mirënjohje të sinqertë, uluni dhe bëni një listë të gjërave për të cilat jeni mirënjohës dhe falënderues....
1 2 3 4 5 8
Page 3 of 8