Kuriozitete

Kuriozitete

Sa skllevër ka liruar Muhammedi alejhis-selam?

Muhammedi, alejhis-selam, në jetën e tij u mundua shumë ta luftojë skllavërinë, e cila ishte një përditshmëri në atë kohë. Ndaj, ­nuk duhet habitur që ai liroi ndërmjet 100 deri në 200 skllevër, domethënë, më së paku 70 burra dhe 30 femra. Nuk dihet numri i saktë për shkak se shumë skllevër të liruar bartnin emra të njëjtë. Në të vërtetë, shumë skllevër të çliruar nuk i dinin as emrat e prindërve të tyre, kështu që ata njiheshin vetëm nga emrat e tyre ose emrat e fëmijëve të tyre. Më poshtë sjellim emrat e skllevërve të liruar nga Muhammedi a.s.:...
Kuriozitete

Hambarët për ujë

Emërtimi persisht i "Ab Anbar" nënkupton sistemin e cisternave nëntokësore që në të kaluarën kanë shërbyer për të furnizuar me...
1 2
Page 2 of 2