Kuriozitete

Kuriozitete

Libri i aftësive mjekësore

Ali ibn Abbas El Majusi (Haly Abbas) është mjeku i njohur persian nga shekulli i 10. Ka punuar nëpër spitalet e Shirazit dhe Bagdadit dhe në oborrin e emirit buvehijan Fan Husrev i njohur si Adud Devlet. Emiri ishte një përkrahës i madh dhe investoi me të madhe në zhvillimin e shkencës sidomos mjekësisë. Duke iu falënderuar kësaj përkrahje El Majusi nëpërmjet punës dhe hulumtimeve të tij dha kontribut të madh në shkencën e mjekësisë. (Breziiri)...
1 2
Page 1 of 2