Fragmente

Fragmente

Si ndahen devetë?

Një arab në testamentin e tij kishte caktuar që pas vdekjes së tij, 17 deve të ndahen mes tre djemve të tij. Nga 17 deve, djali më i madh duhej të trashëgonte gjysmën (1/2), i mesmi një të tretën (1/3), kurse më i vogli një të nëntën (1/9) e atij numri. Kur erdhi koha për realizimin e testamentit, vëllezërit nuk po mund ta kryenin ndarjen e pasurisë, sepse numri 17 ishte i pandashëm. Andaj, ata për ndihmë iu drejtuan hoxhës. Hoxha mendoi pak, llogariti dhe pastaj veproi në këtë mënyrë: E mori një nga devetë e tij dhe ua shtoi...
Fragmente

Edukimi i fëmijëve

“Fëmijët e mësojnë buzëqeshen nga prindërit e tyre.” - Shinichi Suzuki Eksperti i mirënjohur në fushën e edukimit Abdurrahman El-Bani...
Fragmente

Koha kalon!

Ajo kurrë nuk ndalon për shkak të pakujdesisë sonë ndaj saj. Kalimi i kohës nënkupton humbje të mundësive, ndërsa humbja...
Fragmente

“Nuk e di…!

El-Kasim b. Muhamed, juristi (fakihu) i njohur i Medinës, ishte pyetur për një çështje, në të cilën ishte përgjigjur: “Nuk...
Fragmente

Ji Falënderues!

Për të ndjerë mirënjohje të sinqertë, uluni dhe bëni një listë të gjërave për të cilat jeni mirënjohës dhe falënderues....