Xhamia Selimije

Kulmi i arkitekturës klasike osmane u arrit në ndërtimin e xhamisë së sulltan Selimit II në Edirne, kryeqyteti i dytë i Perandorisë Osmane. Kjo xhami u projektua dhe u ndërtua nga kryearkitekti i perandorisë, Mimar…

A vjen risku (nafaka) vet?

Një ditë, një njeri e pyeti imam Ahmed b. Hanbelin: “Çfarë mendon për një njeri i cili qëndron në shtëpi apo në xhami, kurse pret që vetë furnizimi t’i vijë dhe ta gjej aty ku është?…

Fëmijët e llastuar

Kohët e fundit shohim se shumë familje u marrin fëmijëve të tyre veshje, pajisje elektronike, lodra apo ushqime për të cilat nuk kanë nevojë. Ky stil jete familjare i fokusuar te fëmija është një nga…

Vështrim historik për xhamitë e Kavajës

Trashëgimia e vlerave historike të veprave të kultit përbën një thesar të pazëvendësueshëm në jetën kultururore-historike të një qyteti e më gjerë. Në planin urbanistiko-arkitektonik objektet e kultit kanë qenë nga më të rëndësishmet dhe…