Shëndeti

Shëndeti

Studim: Njerëzit më të lumtur kanë raporte shumë cilësore me familjen

Rezultatet e studimeve më të reja tregojnë se personat më të lumtur, të cilët shpesh herë janë edhe më të shëndetshëm, kanë pasur marrëdhënie shumë cilësore me familjen, miqtë dhe mbarë shoqërinë, raporton Anadolu Agency (AA). Nga ana tjetër, studimi më i ri tregoi se izolimi dhe vetmia janë të dëmshme për shëndetin psikik të njerëzve. Studimi i kryer në Harvard, është inicuar 77 vjet më parë dhe në të shqyrton lidhjen mes shëndetit dhe lumturisë, ndërsa tregon se për nivel më të madh të lumturisë është i rëndësishëm cilësia e marrëdhëies, e jo sasia. “Mund të gjendeni në mesin...