Fëmijët e llastuar

Kohët e fundit shohim se shumë familje u marrin fëmijëve të tyre veshje, pajisje elektronike, lodra apo ushqime për të cilat nuk kanë nevojë. Ky stil jete familjare i fokusuar te fëmija është një nga…

Nexhip Fazil dhe studenti i zellshëm

Një ditë shkrimtari i mirënjohur turk, Nexhip Fazil, po mbante një konferencë. Një student algjerian ngrihet dhe, duke i folur frëngjisht, e pyet: “Përse Otomanët na kanë kolonizuar për vite me radhë? Përse vendi im…