Të ndryshme

Të ndryshme

Festimi i ditëlindjes

PYETJA: Esselamu alejkum! Pyetja ime është, a bën të festohet ditëlindja? Më shumë po mendoj për ditëlindjet e fëmijëve, a është e lejuar që të thirren të afërmit dhe miqtë me fëmijët (e tyre) dhe kjo të shënohet, natyrisht pa alkool dhe gjëra të tjera haram? ***** ***** ***** PËRGJIGJJA: Alejkum selam! Ne nuk e rekomandojmë këtë praktikë, pasi që nuk ka bazë në traditën islame burimore. Sidoqoftë, nëse ajo shënohet si një zakon lokal, dhe jo si imitim (kopjim) i zakoneve jo-muslimane, konsiderojmë se nuk bën pjesë në ndonjë shkelje fetare, me vërejtjen se të dhënit rëndësi ditëlindjeve nuk...