Ibadat

Ibadat

A është i vlefshëm agjërimi, nëse e presim syfyrin zgjuar, dhe pastaj flemë pjesën më të madhe të ditës?

PYETJE: Selam alejkum! A është i vlefshëm agjërimi, nëse e presim syfyrin zgjuar, dhe pastaj flemë pjesën më të madhe të ditës? PËRGJIGJE: Alejkum selam! Agjërimi në rastin e theksuar do të jetë i rregullt sepse i plotëson kushtet teknike bazë të agjërimit. Mirëpo, sesa do të vlejë agjërimi i dikujt në peshojën e mizanit, përkatësisht, sa do të ketë veprim efektiv në sjelljen e agjëruesit, në forcimin e fesë tij, të imanit, të Islamit dhe Ihsanit, është pyetje tjetër. Qëllimi kryesor i agjërimit është treguar në Kuran: “Që të bëheni të devotshëm.” Pyetja është se sa mund të fitohet...