Ekonomi

EkonomiIbadatPyetje / Përgjigje

A lejohet të ndahet një pjesë e zeqatit për mirëmbajtjen e xhamisë?

Pyetja: Esselamu alejkum profesor i nderuar, a mund të na tregoni se a lejohet që një përqindje nga mbledhja e zeqatit dhe të fitrave të ndalet edhe për mirëmbajtjen dhe nevojat e xhamisë, pasi që ka njerëz të caktuar të xhamisë që bëjnë mbledhjen e këtyre obligimeve, mbase edhe vet qendra përcaktohet si Bashkësi Islame. Pra bëhet fjalë për një xhami në diasporë, e cila ka si të vetmin burim ekonomik anëtarësinë e xhematit? Përgjigjja: Bismil-lahirr-rrahmanirr-rrahim. I nderuar, sa i përket destinimit të Zeqatit respektivisht fondeve në të cilat duhet të destinohet zeqati, këtë çështje All-llahu xh.sh. e përcaktoi drejtpërsëdrejti...