Pyetje / Përgjigje

Ibadat

Falja a namazit gjatë udhëtimit me autobus

Pyetje: Esselamu alejkum! Një mik i imi më kërkoi që t’ua parashtroj dy pyetje në lidhje me rregullat fetare gjersa haxhiu udhëton për në haxh me autobus. A lejohet të merret tejemmum, duke e pasur parasysh se në autobus ka rreth 80 litra ujë? A lejohet falja e namazit brenda në autobus, edhe pse gjatë udhëtimit kalohet përskaj vendeve ku mund të falet namazi? Përgjigjja: Nuk lejohet marrja e tejemmumit përderisa ka ujë të mjaftueshëm, si dhe nëse është i përdorshëm. Kjo varet nga rrethanat dhe gjendja konkrete. Udhëheqësit gjatë rrugës duhet të kujdesen për kohët e namazeve dhe të...
Ibadat

Zekati për mjaltë

PYETJE: Esselamu alejkum! Unë kam nevojë ta japë zekatin mjaltë për sasinë prej 150 kg, kështu që po më intereson...
Ahlak

Shanë dhe agjëron?!

Shanë dhe agjëron?! PYETJA: Nëse një person agjëron, d.m.th. nuk ha, nuk pi dhe nuk bën ndonji veprim tjetër që...
1 2
Page 1 of 2