Mendime

Mendime

Vetëm dritë e diturisë përpara do të na shpjerë (Naimi)

Elez Ismaili Vetëm dritë e diturisë përpara do të na shpjerë (Naimi) Me rastin e festës sonë mbarëkombëtare, 7 marsit-ditës së mësuesit, me urimet më të përzemërta të gjithë mësuesve në mbarë trojet shqiptare dhe më gjërë, desha të paraqes me pak fjalë, një retrospektivë të shkurtër të rugëtimit të arsimit shqip që nga koha e shpërndarjes së dhjetra e dhjetra mësuesve nëpër viset e Kosovës dhe Maqedonisë vetëm e vetëm për të mbjellë arsimin e mirëfilltë në gjuhën amnore. Ishte kjo nisiativa e profesor Eqrem Çabejt që u realizua kur Ernest Koliqi u bë ministër i arsimit. Te ne...