Islamisitikë

Islamisitikë

Bëni zgjedhje të mençura në jetë

(Tregim këshillues) Para shumë vitesh, me rastin e Bajramit të Kurbanit, një njeri i pasur nga Dubai, i cili nuk kishte grua, fëmijë as anëtarë të familjes, vendosi t’i mbledhë për darkë të gjithë punonjësit e tij. Ai i thirri dhe i luti që të uleshin në tryezë. Para secilit prej tyre ishte një Kurani dhe një sasi e vogël e parave. Pasi hëngrën darkë, njeriu i pasur u tha atyre: “Çka doni të merrni si dhuratë, këtë Kuran apo këto para? Mos u turpëroni, zgjidhni atë që dëshironi!” Rojtari ishte i pari që reagoi: "Zotëri, do të doja ta...
Islamisitikë

Fuqia e besimit

Në mesin e gjërave që e preokupojnë dhe shqetësojnë shoqërinë tonë (përveç tjerash) është edhe ajo se sa respektohen ndjenjat...
Fikh

Namazi i Teravisë

( Dispozita – nijeti - numri i rekateve - mënyra e faljes etj. ) Namazi i teravisë, është namaz që...
1 2 3 4 5 13
Page 3 of 13