Histori islame

Histori islameIslamisitikë

E dhimbshme, ja si ra dëshmor Hazreti Uthmani (r.a.)

Arma e vetme e Hazreti Uthmanit (r.a.) ishte natyra e tij e ëmbël dhe e butë. Ai disa herë iu drejtua rebelëve nga çatia e shtëpisë së tij dhe ua përkujtonte lidhjet e tija familjare me Pejgamberin (s.a.v.s.) dhe shërbimet që kishte bërë në të mirë të Islamit, mirëpo ata aspak nuk e dëgjuan. Rebelët frikësoheshin se po afrohej përfundimi i Haxhxhit dhe pas tij shumë mbështetës të Halifës (i.e., Uthmanit r.a.) do të vinin në Medine. Andaj ata vendosën që ta mbysnin atë e të mos vonoheshin. Mirëpo, ata nuk donin që të luftonin me Hashimitët (i.e., familjen e...
1 2
Page 2 of 2