Histori islame

Histori islame

Tregimi për njeriun që nuk kishte dhënë zekat

Thuhet se disa njerëz kishin shkuar tek një njeri për t’i shprehur ngushëllime për vdekjen e vëllait të tij. Ata e gjetën atë shumë të pikëlluar, vazhdimisht po qante për vdekjen e vëllait. Kur ata filluan ta ngushëllonin dhe ta porosisin për të bërë sabër - durim, ai i refuzonte të gjitha dhe nuk dëshironte t'i dëgjojë. Ata i thanë: - A nuk e kupton se vdekja është një domosdoshmëri të cilën e përcakton Allahu dhe e cila do t’i vjen secilit prej nesh! Njeriu tha: - Të gjitha këto i kam të qarta, por unë po qaj për vëllain...