Hadith

Hadith

A po i neglizhojmë këto tre begati çdo natë?

Shumë prej nesh kemi dëshira të ndryshme, probleme, sëmundje, sprova, por ne e harrojmë këtë begati e cila na ofrohet çdo natë, dhe e cila shumicës mund t’i sjellë zgjidhje dhe shpëtim: Transmetohet nga Ebu Hurejre r.a se pejgamberi savs ka thënë: »Zbret Allahu çdo natë në qiellin e dynjasë në 1/3 e fundit të saj dhe thotë: مَنْ يَدْعُونِي فَأَسْتَجِيبَ لَهُ ‘KUSH MË LUTET MUA QË T‘I PËRGJIGJEM ATIJ’, مَنْ يَسْأَلُنِي فَأُعْطِيَهُ KUSH MË KËRKON MUA QË UNË T‘I JAP ATIJ, DHE مَنْ يَسْتَغْفِرُنِي فَأَغْفِرَ لَهُ KUSH PENDOHET TEK UNË T‘A FALË ATË.’« (Hadithin e shënon Buhariu dhe Muslimi)...