Fikh

FikhIslamisitikë

Situatat në të cilat lejohet të bëhet vonimi i namazit

Ta falësh namazin me vonesë pa patur ndonjë arsye të lejuar nga feja është haram dhe gjynah i madh. Ka disa arsye për të cilat mund të vonohet namazi: 1. Kur je në luftë përballë armikut, kur nuk e fal dot as duke u kthyer nga ndonjë drejtim tjetër përveç Kiblës, kur nuk e fal dot sipër kafshës që je duke udhëtuar. 2. Kur je në rrugë dhe ke frikë se mos bie pre e hajdutëve, kusarëve ose kafshëve të egra. 3. Gjyshja, ose doktori në operacionet urgjente kur nëna ose fëmija që është duke lindur rrezikon të humbasë jetën....
1 2
Page 2 of 2