Fikh

Fikh

Fondi bamirësisë në vend të haxhit vullnetar

Ta ushqesh një të uritur ose ta strehosh një të pastrehë është më e mirë tek Allahu... Pyetje: Prej gjërave që e zbusin fatkeqësitë ... është edhe çështja e zbutjes së numrit të haxhilerëve, të cilët shkojnë në haxh vullnetar dhe pyetja, cila prej këtyre dyjave është më e mirë: (1) haxhi vullnetar apo, (2) që haxhiu i cili shkon në haxh vullnetar, atë shumë të parave ta investojë për ushqimin e të varfërve, ose për ndihmën e fatkëqijve, ose në projekte të bamirësisë dhe të thirrjes në besimin e Allahut? Përgjigjet Dr. Jusuf el-Kardavi: Falënderimi qoftë për Allahun, ndërsa...
Fikh

Namazi i Teravisë

( Dispozita – nijeti - numri i rekateve - mënyra e faljes etj. ) Namazi i teravisë, është namaz që...
Fikh

Betimet dhe shpagimi

BETIMET DHE SHPAGIMI Betim është përmendja e Allahut Fuqiplotë për të pohuar apo mohuar vërtetësinë e diçkaje ose për të...
Fikh

Dhurimi i sevapeve të fituara nga leximi i Kuranit (II)

Dr. Taxhedin BISLIMI 1. Argumenti nga Kur’ani Kerimi. الَّذِينَ يَحْمِلُونَ الْعَرْشَ وَمَنْ حَوْلَهُ يُسَبِّحُونَ بِحَمْدِ رَبِّهِمْ وَيُؤْمِنُونَ بِهِ وَيَسْتَغْفِرُونَ لِلَّذِينَ...
1 2
Page 1 of 2