Etikë

Etikë

A duam të jemi njerëz të mirë?

Unë mendoj se nuk duam. Në fakt, unë jam i sigurt se ne nuk duam. Apo ndoshta duam, por në një mënyrë që ne e konsiderojmë të drejtë, por jo në atë mënyrë që është e drejtë. Përderisa ne jemi në qendër të vëmendjes sonë - nuk ka asgjë prej asaj që të jemi njerëzit më të mirë. Pejgamberi (savs) na ka lënë parimin sipas të cilit maten dhe vlerësohen - më të mirët. Ai ka thënë: “Më i miri prej jush është ai i cili është më i dobishëm për të tjerët.” (Darekutni) Për aq kohë sa jemi të...
Etikë

Fjala dhe plaga

Një ditë një njeri kishte humbur në një pyll të dendur dhe të thellë. Derisa nata po afrohej, ai filloi...
1 2
Page 2 of 2