Etikë

Etikë

Edhe heshtja është sëmundje!

E vret kënaqësinë dhe e pengon gëzimin ... Janë katër shenja të kësaj sëmundjeje, andaj duhet të ruhemi prej tyre! Dr. Ratib Nabulsi thotë: “Ekziston sëmundja e heshtjes dhe ajo është sëmundja më e rrezikshme, është vështirë të vërehet tek vetvetja, edhe pse gjendet tek ti, do të shkaktojë dëm të madh.” Kjo sëmundje quhet "të mësuarit me begatitë.” Katër shenja tregojnë këtë sëmundje: 1. Humbja e ndjenjës për begatitë që i posedon njeriu, përkatësisht, begatitë nuk i përjeton si begati, por e ka ndjenjën se ato janë të drejta të fituara që i meriton; 2. Bëhet shumë e zakonshme...
Etikë

Dy anët e sprovës

Shkruan Hfz. Mehas Alija Mund të ndodh që njeriu të sprovohet, mirëpo të mos e kuptojë rëndësinë e sprovës në...
Etikë

‘Xhamitë pa mure’

Njeriu bashkëkohorë jeton një jetë të cilën mund ta përshkruajmë si shpërthim indiference. Po shihet një numër shumë i madh...
Etikë

Përgojimi (Gibeti)

Një nga pejgamberët e më parshëm, të cilëve shpallja nga Allahu ju vinte në gjumë (ëndërr), një natë ai sheh...
Etikë

Shakaja në Islam

Disa njerëz bëjnë aq shumë shaka, saqë u bëhet edhe shprehi apo zakon. Kjo është  e kundërta e natyrës serioze,...
1 2
Page 1 of 2