Islamisitikë

Islamisitikë

Mos biri im, Ramazani vjen!

Jahja ishte jetim, të dy prindërit i humbi gjatë kohës së luftës dhe kalon nën përkujdesjen e gjyshit të tij Fadilit. Edhe pse në moshë të thyer, Fadili me gjithë qejf e mori nën përkujdesje nipin e tij dhjetëvjeçar dhe e edukoi deri në moshën madhore, kur e dërgoi në studime në Stamboll. Para Fadilit ishte një detyrë e rëndë, si ta edukojë Jahjahun ndërsa ky tani është jetim dhe i cili ka kaluar vite nëpër rrugë dhe me siguri ka mësuar ligësi të shumta... Gjyshi Fadil njihet si njeri i durueshëm. Gjithë jetën ka shërbyer në xhaminë e fshatit,...
Fikh

Namazi i Teravisë

( Dispozita – nijeti - numri i rekateve - mënyra e faljes etj. ) Namazi i teravisë, është namaz që...
Hutbe

Si ta blejme xhenetin?

Vëllezër besimtarë; Falënderimi qoftë për Allahun e Madhërishëm, prej të cilit kërkojmë ndihmë, falje dhe udhëzim. Ndërsa bekimet e Allahut...
Fikh

Betimet dhe shpagimi

BETIMET DHE SHPAGIMI Betim është përmendja e Allahut Fuqiplotë për të pohuar apo mohuar vërtetësinë e diçkaje ose për të...
1 2 3 10
Page 1 of 10