Globus

AktualiteteGlobus

Amnesty International sjell prova të reja për dhunën e Mianmarit ndaj muslimanëve

Organizata për të drejtat e njeriut Amnesty International publikoi imazhe satelitore që, sipas saj, tregojnë fushatën e organizuar për të djegur fshtatrat e rohingijave në perëndim të Mianmarit. Amnesty pretendon se këto janë provat që tregojnë fare hapur përpjekjet e ushtrisë për të dëbuar këtë minoritet mysliman nga vendi. Sipas kësaj organizate, provat veç mjeteve teknologjike si satelitët, fotografitë dhe videot, bazohen edhe tek dëshmitë e dëshmitarëve okularë që tregojnë se prej tre javësh ushtria djeg sistematikisht fshatrat e myslimanëve Rohingija. Amnesty thotë se provat tregojnë qartë që forcat e sigurisë në Mianmar po e djegin krahinën rakine dhe ky...
1 12 13 14 15
Page 14 of 15