ShoqëriTrashëgimi

50 vjet nga ndalimi me ligj i fesë në Shqipëri (VIDEO)

727views
50 vite më parë, diktatura komuniste nisi një luftë të re kundër fesë, klerit dhe institucioneve fetare duke ndaluar me ligj fenë dhe shpallur Shqipërinë vendin e parë ateist në botë. Me qindra klerikë u përndoqën dhe u burgosën, ndërsa 2169 kisha e xhami u shkatërruan.
Për më shumë shikojeni videon më poshtë: